Videó: Hogyan kérj ajánlatot tetőablak cserére?

Ha szeretnéd kicseréltetni a tetőtéri ablakokat, a szakembernek a pontos tetőablakcsere árajánlathoz nem lesz elég annyi infó, hogy három kis tetőablak helyett szeretnél újakat betetetni. Viszont ha az alábbiakat előre átgondolod, eldöntöd, illetve felírod magadnak, és csak utána kérsz telefonon árajánlatot, szinte biztos, hogy gyorsan meg fogod tudni, mennyibe kerül majd a tetőablakcsere.

Alkalmanként kapunk olyan tetőablak csere árajánlatkéréseket telefonon, hogy az ügyfél szeretne három tetőtéri ablakot kicserélni, és ez mennyibe kerül. Ezt így szinte lehetetlen pontosan megmondani. A helyzet ahhoz hasonlít, mintha felhívnál egy használtautó-kereskedőt, hogy szeretnél venni egy használt kocsit, és az mennyibe kerülne – erre sincs pontos válasz, mert elég tág értékek közt mozog az ára a használt autóknak is.

Ahhoz tehát, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni, jó pár adatra szükségünk van. Segítünk most összeszedni ezeket, hogy mindent fel tudj írni, és hatékonyan fel tudj készülni a tetőtéri ablakcserét megelőző konzultációra.

Milyen adatok kellenek, ha ajánlatot kérsz tetőablak cserére?

 1. A tetőablakok darabszáma – Az első és a legfontosabb, hogy hány darab tetőablakot szeretnél kicseréltetni. Lehet, hogy elsőre úgy gondolod, csak egyet vagy kettőt, de ha végigmész a tetőtérben és még egyszer, kritikus szemmel átnézed az ablakokat, kiderülhet, hogy többnél is szükség van cserére.
 2. A tetőablakok mérete – A darabszám mellett írd fel magadnak azt is, hogy nagyjából mekkora a tetőablakok mérete, hányszor hány centi.
 3. A tetőablakok anyaga – Milyen anyagból legyen a tetőablak: fából vagy műanyagból? Mindkettőnek van előnye és hátránya, erről itt írtunk részletesen >>.
 4. A tetőablakok üvegezése – Vannak alap kétrétegű üvegezéssel készült tetőtéri ablakok, illetve energiatakarékos üvegezésűek. Egy kisebb költségvetésű felújításkor jó lehet a kétrétegű tetőtéri ablak is, de egy újépítésnél már csak az energiatakarékos, háromrétegű üvegezések jöhetnek szóba az előírások miatt.
 5. Hol legyen a kilincs? – Amit fontos még átgondolni, az a kilincs elhelyezkedése: alul vagy felül lenne kényelmesebb? Ez függ attól, hogy milyen magasra építjük be a tetőtéri ablakot, illetve attól is, hogyan bútorozzuk be az adott helyiséget. Vannak olyan esetek, amikor például az alsó kilincs használhatatlan lenne, mert oda kerül egy konyhapult.
 6. Milyen legyen a nyitás módja? – Azt is érdemes átgondolni, hogy jó lesz-e a sima, sztenderd középen billenő tetőablak, vagy egy felnyíló panoráma tetőtéri ablakra van inkább szükséged?
 7. Árnyékolás vagy fényszabályozás? – Ezen kívül az árnyékolás módját is érdemes végiggondolni, hogy az adott helyiségben inkább hővédelemre lesz-e vajon szükség, vagy fényszabályzásra? Esetleg mindkettőre? Ennek megfelelően tudunk az árral kalkulálni.

Ezeknek a szempontoknak a kiválasztásában segíthet a honlapunkon megtalálható Nagy tetőablak összehasonlítás című blogbejegyzésünk is. Érdemes átolvasni, és máris sokkal tisztább lehet a kép, mi mindenre figyelj, és hogyan kérj árajánlatot tetőablak cserére.

További kérdéseid vannak, vagy még nem találtál megbízható szakembert, aki a tetőablak cserében tudna segíteni? Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi oldalon lévő űrlap kitöltésével: https://tetoablak.hu/kapcsolat és mi segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást.

 • toth-gergely
 • A cikk szerzője: Tóth Gergely

  Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

  Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo
 • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
  +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu