Videó: Fa vagy műanyag tetőablakot válasszak?

Azon túl, hogy kinek mi tetszik, bizony van még pár olyan tulajdonságuk mind a fa, mind a műanyag tetőablakoknak, amelyeket nem árt már rögtön az elején meglátni. Így könnyebben indulhatsz el akár az egyik, akár a másik irányába.

A tetőablak anyaga az egyik legfontosabb kérdés, amit tisztázni kell magadban, illetve amiről a családi kupaktanácsnak meg kell egyeznie, mielőtt vásárlásra kerülne a sor. Ha még nem tudod, fa legyen-e vagy műanyag a kiválasztott tetőablak, jöjjön dióhéjban néhány alap információ, amelyek segíthetnek eldönteni, melyik irányába érdemes orientálódni, és több információt gyűjteni.

A tetőablak anyaga: fából vagy műanyagból legyen a tetőablak?

Azzal már nem mondok újat, hogy a tetőtéri ablakok fából vagy műanyagból is készülhetnek, ahogy azzal sem, hogy mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Azt szoktam mondani, hogy egyik sem jobb a másiknál, inkább csak más – lássuk most a fő tulajdonságaikat, hasonlóságaikat illetve különbségeiket.

A fa tetőtéri ablakokat sokan szeretik a természetes hatásuk miatt. Azért szeretnél ilyen tetőablakot, mert úgy gondolod, jobban szellőzik, mint a műanyag? Ez gyakori tévhit: csak az anyaga miatt nem fog jobban szellőzni. Hiszen le van lakkozva, gumitömítésekkel van ellátva, így műszakilag mindkettő tetőablak ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani.

Ami az árakat illeti, a fa tetőablak olcsóbb – a műanyag tetőtéri ablakok a drágábbak.

A karbantartás terén van egy fontos különbség, amiről sokan megfeledkeznek. A fa tetőablakok hátránya, hogy 4-6 évente újra kell lakkozni a felületüket, hogy szépek és tartósak maradjanak. Szemben a műanyag tetőablakokkal, amelyeknél pár havonta elég egy műanyag ápolós karbantartást végezni, hogy szép maradjon a felületük.

A vasalatok, gumitömítések és társaik karbantartásában pedig nincsen különbség a fa és a műanyag tetőablakok közt, ugyanazokat kell időről időre megtenni mindkettőnél. https://tetoablak.hu/tetoablakok-teli-karbantartasa

Egy jó szakember mindig tudja, hogy az adott helyzetben mi a legjobb megoldás, és segít választ találni a kérdéseitekre. Ha kérdéseid vannak a tetőablak választással kapcsolatban, keress bátran elérhetőségeim bármelyikén, legjobb tudásom szerint és a lehető leggyorsabban igyekszem segíteni.

Fa vagy műanyag tetőablakot válasszak?

  • toth-gergely
  • A cikk szerzője: Tóth Gergely

    Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

    Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo
  • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
    +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu