Prémium tetőablakok – 1. rész

A tetőablakok már nem csupán praktikus funkcióik miatt érdemelnek figyelmet, hanem mint luxuscikkek is helyet követelnek maguknak, hasonlóan az autókhoz, ahol a luxusmodellek külön kategóriát képeznek. Ebben a részletes bejegyzésben szeretném bemutatni a Magyarországon kapható luxus tetőablak-megoldások széles skáláját, az alacsony árfekvésű opcióktól a legdrágább, exkluzív termékekig.

Elektromos működtetésű tetőablakok

Az elektromos motorral felszerelt prémium tetőablakok a magasra épített helyeken különösen hasznosak, ahol fontos a könnyű szellőzés, mint például a lépcsőházakban. Az igazi luxus azonban akkor mutatkozik meg, amikor az elektromosan működtetett, felnyíló tetőablakot választjuk. Ez a típus ideális azok számára, akik szeretnének közelről élvezni a panorámát. Az elektromos működtetés nemcsak kényelmi szempontból előnyös, hanem olyan praktikus funkciókat is kínál, mint az esőre automatikusan bezáródó mechanizmus. Elektromosan működtethető tetőablakokat elsősorban a Roto és VELUX kínálatában találhatunk.

Elektromos prémium tetőablak
VELUX GPU INTEGRA elektromoosan felnyíló tetőablakok

Csoportos beépítés

A tetőablakok kombinálása többféle módon is megvalósítható. A vízszintes sorolás, vagyis az ikerbeépítés már régóta elterjedt, de az igazi különlegesség akkor nyilvánul meg, ha a tetőablakokat függőlegesen, vagy akár vízszintesen és függőlegesen is kombináljuk, létrehozva ezzel valóban exkluzív megoldásokat. Minden gyártó tetőablakai alkalmasak ilyen típusú beépítésre, de fontos a megfelelő burkolókeretek és beépítő termékek beszerzése.

VELUX tetőablakok csoportos beépítése Gödön
Csoportos tetőablak összeépítés

Íves tetőablakok

Az íves tetőablakok nemcsak hogy különlegesek, de igazán elegáns megjelenést is kölcsönöznek az épületnek. Magyarországon ez a fajta tetőablak jelenleg csak a FAKRO kínálatában található meg. Akár vízszintes sorolásban is beépíthetők, amellyel tovább növelhető a tetőablak által nyújtott egyedi hatás. Az íves tetőablakok egyedi terv szerint és egyedi gyártásban készülnek, egyei megrendelés és specifikáció alapján.

Íves tetőablak a FAKRO kínálatában
Íves FAKRO tetőablakok

Tetőgerinc megoldások

Különleges tetőtér-beépítések esetén, ahol a mennyezet a tetőgerincig emelkedik, a tetőgerinc mentén elhelyezett ablakok különösen látványos megoldást nyújtanak. Ezek a szerkezetek maximális napfényt biztosítanak, növelik a térérzetet és lenyűgöző kilátást kínálnak az égboltra.

VELUX tetőgerinc megoldás
Tetőablakok csoportos összeépítése a tetőgerincnél

VELUX 3:1 prémium tetőablak

Ez a különleges konstrukció három ablaknak tűnik, de valójában egy nagy ablakról van szó, ahol a két szélső nyitható, a középső fix. Ez az összeállítás külön előnyt jelent, mivel nincs szarufa az ablakok között, így a belső tér érzetét semmi sem zavarja. Ezt a megoldást jelenleg kizárólag a VELUX  kínálja.

VELUX 3 az egyben tetőablak 3:1, 3in1 prémium tetőablak
VELUX 3:1 tetőablak

Amennyiben bármelyik prémium tetőablak megoldás felkeltette érdeklődésed, vedd fel velünk a kapcsolatot. Szívesen segítünk a termékek kiválasztásában, megvásárlásában, valamint a beépítésben is, hogy otthonodban egyedülálló atmoszférát teremthess.

 • toth-gergely
 • A cikk szerzője: Tóth Gergely

  Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

  Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

  • #luxus tetőablak   #prémium tetőablak

   Prémium tetőablakok - 1. rész

   A tetőablakok már nem csupán praktikus funkcióik miatt érdemelnek figyelmet, hanem mint luxuscikkek is helyet követelnek maguknak, hasonlóan az autókhoz, ahol a luxusmodellek külön kategóriát képeznek. Ebben a részletes bejegyzésben szeretném bemutatni a Magyarországon kapható luxus tetőablak-megoldások széles skáláját, az alacsony árfekvésű opcióktól a legdrágább, exkluzív termékekig.

logo
 • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
  +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu