Mikor zajlik és miért fontos a leltárazás, raktározás?

Ahogy minden cég, úgy mi is eleget teszünk a törvényben meghatározott kötelezettségünk, és amikor eljön a leltározás ideje, átnézzük a tetőablak készleteinket. Lássuk, miért fontos ez, illetve fussuk végig, hogyan zajlott nálunk az év vége és 2023 eleje leltározási szempontból.

Az éves leltározást törvény írja elő a cégeknek, de számunkra is fontos és hasznos folyamat, bár meg kell hagyni, azért elszöszölünk vele. Ezért mi ezt két ünnep között zavartuk le, amikor mondjuk az ajánlatkérések ugyanúgy özönlenek hozzánk, mint az év bármely másik időszakában, de karácsony és szilveszter közt nem mentünk ki házhoz, egyik régi vagy új ügyfelünkhöz sem. 

Maga a raktározás egyébként az éves beszámoló fontos része is. Ilyenkor húzunk mi is egy vonalat: ebből látjuk, hogy „pluszos vagy mínuszos” volt-e a cég az adott évben. Nem mindegy például, ha kiderül, hogy mondjuk 20 millió forintnyi összeg áll a raktárkészletben, és nem is tudunk róla. Ezeket ki kell pörgetnünk időben. 

A tetőablakok leltárazása az áttekintés és a korrekció időszaka is

Továbbá ilyenkor derül ki az is, hogy az egyesével ellenőrzött készlet és a gépi készlet párhuzamban van-e egymással. Ilyenkor korrigálni kell, pontos leltárlistát kell csinálnunk – ezt szintén törvény írja elő.

Tetőablak leltár

Hogy alakult az év végi leltározás nálunk?

Az év végi leltározást december 30-án pénteken befejeztük, január 2-ára csak a gépi és a valós készletellenőrzés maradt. Január 3-tól kezdtük el készíteni az ünnepek alatt beérkezett tetőablakcsere árajánlatkérésekhez az ajánlatokat, január 5-től pedig elindultak a 2023-as év első tetőablakcseréi. Sokan azt hiszik, ez egy tavasztól őszig végezhető munka, de télen is lehet tetőablakot cserélni, erről itt https://tetoablak.hu/lehet-telen-tetoablakot-cserelni írtunk bővebben.

Te is szeretnél tetőablakot cseréltetni? Akkor azt javasoljuk, hogy kérj ajánlatot https://tetoablak.hu/tetoablak-beepites-csere minél előbb, mert a naptárunk gyorsan telik, és szezonban már csak egy-két hónapos határidővel tudunk új munkákat vállalni.

  • toth-gergely
  • A cikk szerzője: Tóth Gergely

    Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

    Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo
  • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
    +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu