Videó: Kitől vásárolj tetőtéri ablakot?

Akár költözés, akár felújítás miatt lesz szükséged új tetőablakokra, felmerül a kérdés, hol lehetne ezeket beszerezni. Persze, több lehetőség is van. De ha az alábbiakat szem előtt tartod, biztos lehetsz benne, hogy valóban az igényeidnek legjobban megfelelő tetőtéri ablakot sikerülhet megtalálni.

Ha a tetőtér újragondolása vagy építése már ott tart, hogy időszerű az új tetőablakok beszerzése, akkor a „mit vegyek” mellett felmerül a „honnan, kitől vásároljak” kérdés is. Erre pedig nem csak egyetlen jó válasz létezik, hiszen számos építőanyag-kereskedésből vagy kivitelezőnél vásárolhatsz. A bőséges tetőablak választék viszont könnyen összezavarhat. Na meg az is, hogy az egyik helyen ezt ajánlják, a másik helyen azt.

Az alábbi egyszerű tanács megfogadásával viszont nemcsak időt, energiát és talán még pénzt is spórolsz magadnak, hanem abban is biztos lehetsz, hogy a megfelelő tetőablakot sikerül beszerezned.

Hol érdemes megvenni a tetőablakokat?

Mindenféleképpen érdemes olyan szakkereskedőtől vagy tetőablak beépítőtől vásárolni, aki több márkával is foglalkozik. Mert bár számos olyan tetőablak kereskedés létezik, ahol egy vagy két, esetleg három márkát tudnak ajánlani, ezeknél kérdéses lehet, hogy vajon tényleg a te igényeid alapján segítenek tetőtéri ablakot választani, vagy inkább az alapján, amivel ők foglalkoznak, és amiből úgyis van bőven a raktárjukban.

Hogyan válassz tetőablakot?

A tetőablak vásárlása során rengeteg kérdés merül föl, erről írtunk a honlapunkon is, A nagy tetőablak összehasonlítás cikkben https://tetoablak.hu/tetoablak-osszehasonlitas . Illetve egy korábbi videóban is beszéltünk róla, hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani az ablakokat.

5 fő szempont, amelyek segíthetnek a tetőablak-választásban:

 1. méret
 2.  a tetőtéri ablak anyaga
 3. üvegezés
 4. kilincs elhelyezkedése
 5. árnyékolás

Ha ezeken végigmész, a végén megkapod azokat a tulajdonságokat, amelyek jellemzik a számodra ideális tetőablakot. Ez alapján érdemes felkeresni egy olyan szakkereskedést vagy szakkivitelezőt, akinél a széles választékból egyeztetve tényleg a számodra legmegfelelőbb tetőtéri ablakot vásárolhatod meg.

Kitől vásároljunk tetőtéri ablakot videó:

 • toth-gergely
 • A cikk szerzője: Tóth Gergely

  Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

  Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo
 • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
  +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu