Hogyan mérjük le tetőablakot, tetőablakcsere előtt?

A tetőtéri ablakok cseréjénél számos kérdést kell tisztázni a szakemberrel, ezek közül az egyik, hogy mekkora ablakot szeretnél kicseréltetni. Most röviden elmondom, hogyan kell pontosan lemérni a tetőtéri ablakot.

Tetőablakcserét tervezel, és ajánlatot szeretnél kérni? Akkor a tetőablak beépítő szakember számos kérdést fog feltenni neked telefonon – többek közt arra is rá fog kérdezni, hogy milyen méretű tetőtéri ablakot szeretnél kicseréltetni. Ezért jó, ha tudod, hogyan mérjük le a tetőablakot.

Két lehetőség is van a tetőablak lemérésére

Alapesetben a tetőablak gyártók által megadott méret mindig a tok külső mérete a tetőtéri ablakoknál. Ezt le lehet mérni, de otthon elég nehéz. Ha nem megy, ne aggódj, van rá más megoldás is.

A másik lehetőség az, hogy leméred belül, faltól falig, illetve a lenti résztől az ablak tetejéig. Fontos, hogy ne a külső részen mérj, hanem magát a tetőablakot.

Ha így méred le a tetőablakot, árajánlatkéréskor ne felejtsd el jelezni, hogy hol mértél. És ez alapján mi már be fogjuk tudni azonosítani, hogy milyen méretű a cserére váró tetőtéri ablakod.

Hogyan mérjük le a tetőablakot videó:

 

Kicsit még homályos, hogyan kell lemérni a tetőablakokat, vagy már rátérnél az árajánlatkérésre? Vedd fel velünk a kapcsolatot itt >>, és töltsd ki a linken található űrlapot.

 • toth-gergely
 • A cikk szerzője: Tóth Gergely

  Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

  Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

  • #luxus tetőablak   #prémium tetőablak

   Prémium tetőablakok - 1. rész

   A tetőablakok már nem csupán praktikus funkcióik miatt érdemelnek figyelmet, hanem mint luxuscikkek is helyet követelnek maguknak, hasonlóan az autókhoz, ahol a luxusmodellek külön kategóriát képeznek. Ebben a részletes bejegyzésben szeretném bemutatni a Magyarországon kapható luxus tetőablak-megoldások széles skáláját, az alacsony árfekvésű opcióktól a legdrágább, exkluzív termékekig.

logo
 • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
  +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu