Dun & Bradstreet Tanúsítványt és AA minősítést kaptunk 2022-ben

Büszkén jelentjük, hogy cégünk a Dun & Bradstreet nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő értékelése alapján AA minősítést ért. De mit is jelent ez, és miért vagyunk rá olyan büszkék? Erről szeretnénk most mesélni egy kicsit.

A Dun & Bradstreet független, nemzetközi szakértő vállalatként 1908 óta minősít cégeket a pénzügyi stabilitásuk alapján, céginformációs és cégminősítő szolgáltatásai Európa szerte a legelterjedtebb megoldások között szerepelnek.

Az általuk kiadott Dun & Bradstreet Tanúsítvány alapja a Dun & Bradstreet minősítése. Ezt a tanúsítványt AAA, AA és A jelzéssel állíthatják ki – ez jelzi a minősített cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen jelzéssel rendelkező vállalkozás pénzügyileg stabil, hitelképes, megbízható, érdemes vele üzletet kötni.

Cégünk AA minősítést kapott a Dun & Bradstreettől, ami óriási öröm és megtiszteltetés számunkra. De mit is jelent ez, mi alapján adják ezeket a minősítéseket, és miért is vagyunk rá ennyire büszkék?

Mi alapján áll össze a Dun & Bradstreet minősítés?

A Dun & Bradstreet minősítés elég komplex dolog, egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertan alapján működik. Külső szemlélőként elképesztően bonyolult és összetett, pontos mechanizmusát valószínűleg csak azok értik, akik csinálják.

A minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, hazánk esetében például az Igazságügyi Minisztérium adatai, a Cégbíróság bejegyzései, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett a minősítés a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat is figyelembe veszi: mérlegadatokat, eredménykimutatásokat, trendeket is beépít. Ezen kívül a cég vagy szervezet életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait is. És az sem kerüli el a figyelmüket, hogy az adott vállalkozás késve vagy időben szokta-e kiegyenlíteni a számláit. Ezeken túl a rendszer a végrehajtási adatokat, sajtóhíreket is hozzáteszi a Dun & Bradstreet minősítéshez.

Dun & Bradstreet Tanúsítvány, Bisnode tanúsítvány KissTóth Plusz Kft.

Fontos még az is, hogy a Dun & Bradstreet minősítés nemcsak a jelenlegi pénzügyi stabilitást mutatja, hanem azt is, hogy ez elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné egy-egy vállalkozás. Mi büszkén állíthatjuk, hogy cégünk a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak.

Mit jelent az AAA, AA és A minősítés?

AAA, AA vagy A cégminősítést 1989-ben került bevezetésre és a magyarországi cégek 1996 óta kaptak lehetőséget arra, hogy üzleti stabilitásukat tanúsítvány formájában is megmutassák. Hazánkban csupán a cégek 9,82 %-a jogosult a fenti minősítések bármelyikére, így talán nem túlzás vagy nagyképűség azt állítani, hogy Dun & Bradstreet tanúsítványunkkal rendelkezni kitüntetés.

AAA (tripla A) minősítés: azoknál a cégeknél, akik ilyen minősítésre jogosultak, az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

AA(dupla A) minősítés: az ilyen tanúsítványra jogosult hazai cégekkel az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony.

A minősítés: az A minősítésű hazai vállalkozásokkal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony, hitelképességük kiváló.

Miért fontos számunkra ez a minősítés, és miért vagyunk rá büszkék?

Mert a Dun & Bradstreet objektív cégminősítése remek visszaigazolás számunkra, hogy érdemes tisztességesen eljárnunk a piacon, ahogy eddig is tettük, illetve jó megerősítés a ügyfeleink, partnereink felé is, hogy érdemes velünk üzletet kötni, hiszen egy pénzügyileg biztos alapokon álló vállalat vagyunk, amely a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak.

Dun & Bradstreet tanusitvany

  • toth-gergely
  • A cikk szerzője: Tóth Gergely

    Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

    Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo