Tetőablak piac: A tetőablak márkák áttekintése

Magyarország tetőablak piaca izgalmas és változatos, számos hivatalos képviselettel rendelkező márkával. A piacvezető dán VELUX tetőablaktól kezdve a prémium német Roto márkán át az alsó kategóriás tetőablakokig, a választék széles és kielégíti a különböző igényeket és költségvetéseket. Ismerjük meg közelebbről ezeket a márkákat!

VELUX – A tetőablak piacvezető

A dán VELUX a legismertebb és legnagyobb tetőablak gyártó Magyarországon. Kiváló minőségű termékeikkel, melyek innovatív technológiákat és fenntarthatósági szempontokat ötvöznek, a piacvezető szerepét töltik be. A VELUX ablakai modern designnal, kiváló hőszigeteléssel és könnyű kezelhetőséggel büszkélkedhetnek, és széleskörű választékot kínálnak az igényes vásárlóknak.

FAKRO – A második legnagyobb gyártó

A lengyel FAKRO a VELUX után a második legnagyobb tetőablak gyártó a világon. A FAKRO különösen az innovatív megoldásaival és a kiváló minőségű tetőablakokkal vált ismertté. A FAKRO termékei elegánsak, modern megjelenésűek, és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami a magyar piacon nagy népszerűségnek örvend.

Roto – Német minőség és prémium kínálat

A német Roto, prémium kategóriájú tetőablakait a magas minőségű anyagok és a precíz gyártás jellemzi. A Roto tetőablakok robosztus kialakításúak, könnyen karbantarthatóak és hosszú élettartamúak. A német precizitás és megbízhatóság jellemzi termékeiket, amelyek tökéletes választást jelentenek a minőséget és tartósságot előnyben részesítő vásárlóknak.

DAKEA – Közép-felső kategória a VELUX cégcsoporttól

A magyar-dán DAKEA, mely a VELUX csoport tagja, közép-felső kategóriás tetőablakokat kínál megfizethető áron. A DAKEA tetőablakai jó minőségűek, melyek kiváló ár-érték arányt kínálnak a magyar vásárlóknak. Ez a márka ideális választás azok számára, akik a VELUX minőségét keresik, de kedvezőbb áron.

Schindler – Az alsó kategória hazai képviselője

A magyar Schindler márka az alsó kategóriába tartozik, és olcsó tetőablakokat kínál. A Schindler tetőablakok ideálisak lehetnek azok számára, akik szűk költségvetéssel rendelkeznek, de mégis szeretnének tetőablakot beépíteni.

OptiLight és Rooflite – Költséghatékony megoldások kompromisszumokkal

Az OptiLight (a FAKRO olcsó tetőablaka) és a Rooflite (a VELUX cégcsoport tagja) az alsó kategóriás, vékonytokos tetőablakokat képviselik. Ezek a márkák kiváló választást jelentenek azok számára, akik költséghatékony megoldást keresnek. Bár ezek a tetőablakok alacsonyabb árkategóriában vannak a magyar tetőablak piacon, mégis megfelelő minőséget és funkcionalitást kínálnak azokba a helyiségekbe, ahol a hőszigetelés kevésbé fontos.

Összegzés

A magyar tetőablak piacon a három nagy gyártó – VELUX, FAKRO és Roto – dominál, kínálatukkal kielégítve a különböző igényeket és költségvetéseket. A DAKEA, Schindler, OptiLight és Rooflite márkák pedig további lehetőségeket kínálnak azoknak, akik különböző árkategóriákban keresnek tetőablak megoldásokat. Mindegyik tetőablak márkának megvan a sajátossága és előnye, így a vásárlók széles választékból válogathatnak, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb tetőablakot.

 • toth-gergely
 • A cikk szerzője: Tóth Gergely

  Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

  Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

  • #luxus tetőablak   #prémium tetőablak

   Prémium tetőablakok - 1. rész

   A tetőablakok már nem csupán praktikus funkcióik miatt érdemelnek figyelmet, hanem mint luxuscikkek is helyet követelnek maguknak, hasonlóan az autókhoz, ahol a luxusmodellek külön kategóriát képeznek. Ebben a részletes bejegyzésben szeretném bemutatni a Magyarországon kapható luxus tetőablak-megoldások széles skáláját, az alacsony árfekvésű opcióktól a legdrágább, exkluzív termékekig.

logo
 • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
  +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu