Tetőablak Beépítés Árak: Mennyibe kerül?

A tetőablak beépítés árak sokfélesége: miért változnak annyira?
Amikor a tetőablak beépítés árait böngészed, meglepő lehet, mennyire eltérőek lehetnek. Ennek oka, hogy számos tényező határozza meg az árat: a tető készültségi állapota, a tetőfedő anyag típusa, az ablakok mérete és száma, a beépítés helyszíne és magassága, valamint az ablak típusa.

Fontos Szempontok a tetőablak beépítés árak meghatározásánál

 1. Tető készültségi foka: Egy üres padlástér vagy már beépített helyiség? Mindkettő más-más kihívást jelent.
 2. Tetőfedés anyaga: Cserép, pala, zsindely, vagy lemez? Mindegyik más technikát igényel.
 3. Tetőablak mérete: Egy kisebb, könnyebb tetőtéri ablak beépítéséhez elég két fő, míg egy nagyobb, nehezebb esetén, akár három ember is kellhet a beépítéshez.
 4. Tetőtéri ablak típusa: Egyszerű, billenő tetőablak beépítése olcsóbb, mint egy speciális tetőtéri ablaké, amely több időt igényel.
 5. Magasság és elérhetőség: A tetőablakok beépítési helyzete is befolyásolja a tetőablak beépítés árakat, ha esetleg állványt kell építeni.
 6. Tetőablakok száma: A tetőablak beépítés árak kedvezőbbek, ha több ablakot kell egy helyszínen beépíteni.
 7. Az épület elhelyezkedése: Egy kertes házban egyszerűbb a munka, mint egy belvárosi épületben, ahol a járókelők elől el kell zárni az utcát.
 8. Belső burkolat: Ha a belső burkolat kialakítása is a projekt része, az további költségeket jelent.

Hogyan válassz tetőablak beépítő szakembert?

A legfontosabb, hogy olyan szakembert válassz, aki mélyrehatóan ismeri a szakmáját és ács vagy tetőfedő végzettséggel rendelkezik. Ne dőlj be a gyorstalpaló tanfolyamokon képzett „szakembereknek”. Tapasztalt ács vagy tetőfedő meglátja a rejtett problémákat, és képes azokat hatékonyan kezelni. Nézd meg a vállalkozó múltját, referenciáit, és kérj több árajánlatot is.

VELUX tetőablak beépítése, tetőablak beépítés árak fóliagallérok csatlakoztatása

Mennyibe Kerül a Tetőablak Beépítés?

A tetőablak beépítés árak jelentősen változhatnak: kb. 45,000 forinttól akár 150,000 forintig vagy annál is többig. Ha a belső burkolat kialakítása nem része a szolgáltatásnak, számíts további költségekre.

Összefoglalva

A tetőablak beépítés árának meghatározása komplex feladat. Fontos, hogy alaposan tájékozódj, és megbízható szakembert válassz. A megfelelő előkészületekkel és tudatossággal elkerülheted a felesleges költségeket és meglepetéseket.

Az alábbi videóbn egy meglehetősen rosszul beépített tetőablak látható. A fő probléma a nem megfelelő burkolókeret választás volt, de sajnos ezen kívül még rengeteg hiba található a tetőn is. Ehhez a tetőablakhoz minket hívtak javítani.

 • toth-gergely
 • A cikk szerzője: Tóth Gergely

  Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

  Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo
 • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
  +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu