Hogyan azonosítsuk be a régi tetőablakot?

Ha árajánlatot szeretne kérni tetőablak cserére, vagy csak valamilyen kiegészítőt szeretne vásárolni a meglévő tetőablakhoz, akkor mindenképpen szükség lesz a tetőablak adattábláján lévő adatokra.

Tetőablak adattábla

Ezekből az adatokból – a legtöbb esetben – megállapítható a tetőablakot gyártó cég, az ablak pontos mérete, a típusa és a gyártási idő is. Ez hasonló, mint az autóknál az alvázszám.

Tetőablakok adattáblái, tetőablakok adathordozóinak a helye

A tetőablak adattábla vagy adathordozó, VELUX, Schindler és Fakro tetőablakok esetén, mindig a kinyitott ablakszárny felső élén található.

Roto tetőablakoknál is előfordul a szárny felső élén, de vannak olyan típusok, ahol a szárnyborító lemez alatt, jobb oldalon egy piros műanyag, kinyitható adattáblában találhatók az adatok.

Roto adattábla, roto tetőablak adattábla

Árajánlat kéréskor, mindig az adathordozó teljes tartalmára van szükség.

Ha nem található, vagy nem olvasható az adattábla tartalma, akkor ha lefényképezi a tetőablakot, és elküldi nekünk e-mailben, az is segíthet. Fontos, hogy ilyenkor meg is kell mérni az ablakot. A katalógusokban mindig a tok külső méretei szerepelnek. Mivel házilag ezt nehéz megmérni, ezért megmérheti belülről is, csak mondja el, vagy fényképezze le, hogy pontosan hol mérte le a tetőtéri ablakot.

Amennyiben személyes tanácsadásra van szüksége, az alábbi oldalon jelentkezhet be:

Személyes tanácsadás, helyszíni konzultáció

  • toth-gergely
  • A cikk szerzője: Tóth Gergely

    Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

    Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo
  • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
    +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu