Video: Szúnyogháló tetőablakra?

Ha bogármentesen szeretnéd élvezni a friss levegőt a tetőtérben, akkor nincs más megoldás: szúnyoghálóra is szükség lesz. De melyik lehet a legjobb megoldás, és hogyan kerül fel a szúnyogháló a tetőablakra? Ezekről lesz most szó röviden.

Ahogy az otthonod többi részében, úgy a tetőtérben is muszáj rendszeresen szellőztetni. Ám ez azzal is jár, hogy tavasztól az első fagyokig nemcsak a friss levegőt engedheted be az otthonodba, hanem mindenféle rovart is. 

Ha nem szeretnél többé éjszakai harcot vívni a szúnyogokkal (és másnap mégis csípésekkel ébredni), vagy a gyerekszobába rohanni a sikongatásra, mert berepült egy óriási zümmögő rovar, akkor a legjobb megoldás  a szúnyogháló a tetőablakra

Milyen szúnyoghálót válassz a tetőablakra?

A tetőablakokra háromféle szúnyoghálót lehet felszerelni. Az első típus a kávára szerelhető: ezeket a belső falsíkra szereljük fel, a tetőablak nyílása köré. Ez minden tetőablakra felszerelhető, ha van 5-5 cm hely az ablak körül körben. 

A második típus a kávába szerelhető szúnyogháló. Ez akkor lehet jó megoldás, ha a szúnyoghálót beljebb szeretnéd rakni. És fontos még kiemelni, hogy ezt nem alkalmazzuk minden tetőablaknál, csak a felső harmadban nyíló tetőablakokhoz szereljük fel. 

A harmadik és egyben utolsó típus a tokra szerelhető szúnyogháló. Ezeket teljesen neki lehet belülről tolni az ablakkeretnek, így nem vesz el helyet a belső térből. Ezt a szúnyoghálótípust csak és kizárólag felnyíló tetőablakokhoz tudjuk felszerelni. 

VELUX rovarháló, VELUX szúnyogháló, tetőablakra szúnyogháló, tetőablakra rovarháló

Bármelyik szúnyoghálótípust választod végül, egy biztos: a tetőablak szúnyogháló ugyanúgy betölti azokat a funkciókat, mint a már jól ismert verziók: lehet szellőztetni, miközben élvezheted a védelmet a rovarok ellen. 

A modern tetőablak szúnyoghálók abszolút nem rontják a kilátást, és attól sem kell félned, hogy felszerelve nem szép, hisz egy ilyen megoldás alig észrevehető. Ha mégis aggódnál emiatt, nézz utána, hogy a tetőablakod gyártójánál van-e más lehetőség a felszerelésre. Például bizonyos szabványméretekhez lehet már kapni már meglévő kerettel kialakított szúnyoghálókat is, ezek még kevésbé feltűnő megoldások.

Ki szerelje fel a tetőtéri szúnyoghálót? 

A mai modern tetőablak szúnyoghálók már könnyen kezelhetők és felszerelhetők. De inkább azt javasoljuk, menj biztosra, és bízd szakemberre a dolgot! Így garantáltan az ideális méretű, számodra minden tekintetben megfelelő szúnyogháló kerül fel, gyorsan és szakszerűen – hosszú évekre biztosítva a friss levegőt és a rovarmentes időszakot a tetőtérben. 

Segítség a szúnyogháló rendeléshez

  • toth-gergely
  • A cikk szerzője: Tóth Gergely

    Gergely a Tetőablak.hu szakmai vezetője. Szakterülete a tetőtéri ablakok beépítése és cseréje. Amennyiben segítségre van szükséged, keresd bátran.

    Kérem a segítséget

Még több tetőablak blog

logo
  • Kérdésed lenne? Keresd szakértőinket!
    +36 30 273 3013 hello@tetoablak.hu